Amazon


Sunday, November 04, 2018

Entity in da office

     Kebelakangan nie kat opis ada saja cerita mistik2 yg terjadi. Actually its only at new building. Ya la kan, tempat orang kita masuk. Memang dia panas laa kan. But so far so good, tak pernah kacau aku lagi. Kalau nak kata dengar dengar pun takdak. Cuma budak budak opis yg lain ada banyak cerita.
     
     Ada yang kata kena sergah, kena hembus...budak lari lari dalam opis. Hurmmm, kadang kadang bila shift malam tue mmg satu floor yg besar nie dua org saja kami ada. Kalau lagi sorang kluaq makan, mmg layan laaa tv dengan monitoring sorang2. Selalu yg kena kacau, time sorang2 lah. Tidoq kat rest bay mmg kena kacau.

     Entahlah, aku selalu saja pi tidoq kat rest bay tue. Harey takdak apa pun...kot laa nak nampak rambut putih melayang layang ka kan. tarak apa pun....Cuma yg aku kena masa kat SKVE. Dua kali kena tumpang beb. So jaga jaga yek, jgn dok juah tak tentu pasai kalau kat kawasan tasik SKVE tue. Mmg tempat dia laa tue...aku yang kategori macho berhati waja pun ketaq jugak lutut masa mula mula kena....Ada awek cun kat blakang tiba2 kan....mau tak berderau darah....MYVI 180km/hr mcm 60km/hr saja rasa masa tue. Kekekekeke...

     Kali kedua kena...dulu ketaq....kali nie PUN KETAQ JUGAK JIMBET.... kakakakak...otak kita terus masuk survival mode....pederas tekan minyak hopefully cepat sampai tol air itam...kekekekke...
Kalau nak cerita detail...boleh komen and PM saya okies...boleh cerita detail lagi...Kali nie nak cerita yang kat opis actually. huhuhu.

    Pak guard kat opis pun kalau shift malam asik pasang ayat suci Al-Quran. Selama nie tak pernah lah plak terpikiaq apa apa pun kan...tapi bila dah ramai kena kacau...baru laa aku tau mcm nie cerita dia and everything in place. So kesimpulannya...opis baru still ada penghuni asalnya disini. Mintak Mintak tak laa menampakkan diri atau kacau kacau aku kan. tapi kalau terperangkap tak leh lari...hantu pun kita kena lipat jugak betui tak ?kekekek...

Sekian laporan mistik kali ini....hehehhee....Jangan dok percaya ka takut sangat....Allah ada...baca saja surah apa yg ampa ingat..peace and out...